Agneta Westerlund

Jag har varit hundintreserad ända sedan jag var barn. Vi har alltid haft hund under min uppväxt och min första renrasiga hund var en afgan som jag sparade till genom att dela ut tidningar och arbeta på ett hundtrimm som fjortonåring. Tyvärr så så blev den inte så gamal på grund av en olyckshändelse, till min stora sorg. 

Min första tibetanska terrier köpte jag från  Kennel Kaunda av Maj och Jan  Pernehed. Med den växte intresset för utställningar och att föda upp tibetansk terrier. Jag var lyckligt lottad som hade föräldrar som kunde gå upp mitt i natten för att sjutsa mig till någon utställning i landet oavsett väder och vind. Så småningom blev mamma Agneta Westerlund lika intresserad som jag av denna underbara ras och vi började med uppfödning i mindre skala. I början av 70 talet köpte vi vår första hanhund  Ting- E-Lings Model-Man som blev en mycket framgångsrik hanhund. Han blev basen i vår uppfödning och när vi skaffade kennelnamn så var det naturligt att den skulle heta Model-Mans kennel.

Mamma fortsatte att framgångsrikt föda upp tibetansk terrier när livet tog en annan bana för mig men jag fanns alltid med bakgrunden.

Nu är jag lyckligt lottad att få återuppta mitt stora intresse för hundar och har återtagit Model-Mans Kennel namn. Jag har köpt en tibetansk terriervalp från Khambas kennel, som redan har utmärkt sig som bäst i rasen på valputställningen i Mantorrp den 15/11 2016. Har även en dvärg schnauzer som snart får sin första kull valpar. 

Nordisk champion Cremona Guldtibbe 1973